Latest edition Contact Order by e-mail
Editorial
Events
Civil society
Education
Culture
Women
Environment
Calendar
Cover story
Reportage
Interview
Research
Views
Presentation
Publications
History of the civil society
People
Mobilization of resources
Arhive
Home
NGO Fair
2005
Events
Photo Galleries
Arhiva
Archive
Perspectives
Organizational CV
Register of Civil Organizations in Macedonia
Contact


ONLINE VERSION
PRINT VERSION

  Настани  Демократија и човекови права

ДЕМОКРАТИЈА И ЧОВЕКОВИ ПРАВА
Медиумите и конфликтот
Медиумите и конфликтот во Македонија беше темата на еднодневната конференција што се одржа на 14 септември годинава во Скопје, во организација на Македонскиот институт за медиуми, Freedom Forum од Лондон и IREX ProMedia-Македонија.
НАСТАНИ
Училиштен материјал за децата-бегалци
МИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ
Канцеларија на омбудсман
НАСТАНИ
Реконструкција на училиштето
Во рамките на Програмата за враќање на раслените лица на МЦМС, чија цел е обновувањето на животот во подрачјата зафатени со неколкумесечните вооружени конфликти во Македонија, на десетти минатиот месец заврши реконструкцијата на училиштето во селото Брњарци кое се наоѓа на еден километар од селото Арачиново.
НАСТАНИ
Капиџик, за почеток
Здружението „Полио плус - постполио група за поддршка” ја промовираше кампањата „Неедна­ков пристап, еднакво на престап”, чија основна цел е надминување на архитектонските бариери за луѓето кои се движат во колички, односно, подобрување на физичкиот пристап до јавните објекти.
ОБУКА ЗА РАКОВОДЕЊЕ СО КРИЗИ
Како да се справиме со евентуалните кризи?
Во перидот од петти до осми септември, годинава, во Скопје се одржа обука на тема „Раководење со кризи”, којашто беше спроведена во соработка со Church World Service и Македонскиот центар за меѓународна соработка. Обуката беше намената за претставници на локални НВО коишто работат на спроведување активности поврзани со кризата.
НИК ЛИСТ
Ревитализација на Скопската чаршија
Во организација на НИК „Лист”, на крајот на март се одржа дводневен семинар за новинари, на тема „Ревитализација на старата Скопска чаршија”. Семинарот го поздрави градоначалникот на Скопје, г. Ристо Пенов, кој истакна дека е добро што невладиниот сектор се обидува да пополни една празнина која одговорните органи не успеаја да ја исполнат, а како резултат на што скопјани се повеќе се оддалечуваат од ова атрактивно градско јадро.
Линкови
Граѓански организации и фондации
Медиуми
Институции
Регион и свет
Странски организации и претставништва во РМ
Сервиси
Огласи за обуки
Слободни работни места
Конкурси
News
Број 08 Септември 2001
Број 08 Септември 2001
Вовед
Настани
Погледи
Форум
Претставување
Донатори
Публикации
Избор
Календар
 

©MCMS - designed by KOMA