Latest edition Contact Order by e-mail
Editorial
Events
Civil society
Education
Culture
Women
Environment
Calendar
Cover story
Reportage
Interview
Research
Views
Presentation
Publications
History of the civil society
People
Mobilization of resources
Arhive
Home
NGO Fair
2005
Events
Photo Galleries
Arhiva
Archive
Perspectives
Organizational CV
Register of Civil Organizations in Macedonia
Contact


ONLINE VERSION
PRINT VERSION

  Број 26 April 2003  Свет

СЕУЛ
Антикорупциска конференција
Владата на Јужна Кореа од 25 до 31 мај ќе биде домаќин на 11 Меѓународна анти­корупциска конференција (ИАЦЦ) и Третиот глобален форум за борба против корупцијата и заштита на интегритетот, што ќе ги орга­низира Министерството за правда на Кореа.

НАНСЕН НАГРАДА ЗА БЕГАЛЦИ
Лауреат - Аналена Тонели
Италијанската хуманитарна работничка, Аналена Тонели, која посвети три декади помаѓајќи ги Сомалијците во непознатиот агол на Рогот на Африка, беше назначена за овогодишна добитничка на Нансен наградата за бегалции. Комитетот на Нансен за наградата ја одбра 60-годиш­ната Италијанка како признание за нејзината несебична посветеност во служба на заедницата во Сомалија, повеќето од нив бегалци и раселени лица кои се вратиле дома.
МАКЕДОНСКО ДВИЖЕЊЕ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА ВО КАНАДА
Реагирање за Извештајот на САД за Грција
Во Канада е активна невладината орга­низација - Македонско движење за човекови права во Канада (МХРМЦ), кое има и своја веб-страница: њњњ.мхрмц.ца. Неодамна, оваа организација реагираше во врска со Извештајот за Грција на САД, под наслов „Извештаи за практиките на државите за чове­ковите права - 2002: Грција“.
Линкови
Граѓански организации и фондации
Медиуми
Институции
Регион и свет
Странски организации и претставништва во РМ
Сервиси
Огласи за обуки
Слободни работни места
Конкурси
News
Број 26 April 2003
Настани
Календар
Балкан експрес
Европа
Свет
Обуки
Публикации
Луѓе
Историја на гра. опш.
Тема
Интервју
Форум
Писма
Концепти
Q&A
Појмовник
Представување
Донатори
Избор
Погледи
Коментар
 

©MCMS - designed by KOMA