Latest edition Contact Order by e-mail
Editorial
Events
Civil society
Education
Culture
Women
Environment
Calendar
Cover story
Reportage
Interview
Research
Views
Presentation
Publications
History of the civil society
People
Mobilization of resources
Arhive
Home
NGO Fair
2005
Events
Photo Galleries
Arhiva
Archive
Perspectives
Organizational CV
Register of Civil Organizations in Macedonia
Contact


ONLINE VERSION
PRINT VERSION

  Број 18 Јули 2002  Публикации

ФИООМ
...Да не им се плашиме
ФИООМ
Моќта е во народот...
Фондацијата Институт отворено општество - Македонија, во рамките на кампањата „Моќта е во народот”, чија цел е придонес за фер и демократските избори, издаде картичка наменета за гласачите.
ОХО
Како најлесно да ја упропастите сопствената држава
Граѓанската асоцијација ОХО во рамките на својот проект „Како најлесно да ја упропастите сопствената држава” го испечати истоимениот Прирачник за гласачи и кандидати за пратеници, со поднаслов „Политичка проза за повторувачи, ама многу упорни”.
ДРЖАВНА ИЗБОРНА КОМИСИЈА,
Веб-страница за изборите
ЛОГОС И АГТИС
Рецепт за пита од избори
Организацијата на жените „Логос” и здружението „Агтис” од Прилеп, во рамките на проектот за едукација на граѓаните за изборите, ја изготвија веб-страницата www.pitaodizbori.com.mk .
МАКЕДОНСКО-ИТАЛИЈАНСКИ СОВЕТ ЗА СОЛИДАРНОСТ
Едукација на гласачите во Шуто Оризари
Во издание на Македонско-италијанскиот совет за солидарност испечатена е уште една брошура која има за цел информирање за гласачките права, овој пат наменета за потесна целна група - граѓаните од скопската населба Шуто Оризари, со претежно ромско население.
ИНТЕЛЕКТ АКЦИЈА - ПРОБИШТИП
Водич за парламентарните избори
Здружението „Интелект акција” од Пробиштип издаде Водич за парламентарните избори 2002, под мотото „Моќта е во народот”. Водичот е наменет на сите гласачи, а има за цел да ги запознае со изборниот процес, законските одредби, принципите на изборната кампања, органите за спроведување на изборите, начинот на спроведување на гласањето, правата што секој граѓанин ги има како гласач и друго. Проектот е поддржан од ФИООМ.
Линкови
Граѓански организации и фондации
Медиуми
Институции
Регион и свет
Странски организации и претставништва во РМ
Сервиси
Огласи за обуки
Слободни работни места
Конкурси
News
Број 18 Јули 2002
Вовед
Писма од читателите
Тема
Календар
Публикации
Интервју
Погледи
Концепти
Q&A
Појмовник
Форум
Донатори
Избор
Настани
 

©MCMS - designed by KOMA