Latest edition Contact Order by e-mail
Editorial
Events
Civil society
Education
Culture
Women
Environment
Calendar
Cover story
Reportage
Interview
Research
Views
Presentation
Publications
History of the civil society
People
Mobilization of resources
Arhive
Home
NGO Fair
2005
Events
Photo Galleries
Arhiva
Archive
Perspectives
Organizational CV
Register of Civil Organizations in Macedonia
Contact


ONLINE VERSION
PRINT VERSION

  Писма

   

ПИСМА


Почитувани пријатели, Пред Вас е новиот Граѓански свет, нов не само заради тоа што е ново издание, туку и поради тоа што за прв пат се појавува на 24 страници и со неколку нови рубрики. Интегрираното гледање на граѓанското општество, излегувањето од рамката Македонија, го пресликуваме и на стра­ниците на нашето и ваше списание. Мислиме дека на овој начин, со вклу­чувањето на текстовите од Балканот, од Европа и од светот, ќе овозможиме една поширока слика на секторот во кој работиме, а кој не може да се гледа изолирано во рамките на само една држава, посебно не денес кога се во тек сите процеси на инте­грација.

Во новата рубрика што ја нарековме “луѓе” ќе се обидеме да презентираме некои од актерите на секторот на еден поинаков начин.

И, уште една нова рубрика во Граѓанскиот свет е онаа што ќе не води низ историјата на граѓанското општество. Нашиот сектор има историја, а на неа не е лошо понекогаш да се навратиме.

Се надевам дека ќе уживате читајќи ги новите содржини на Граѓански свет.


Сашо Клековски, Главен и одговорен уредник

Линкови
Граѓански организации и фондации
Медиуми
Институции
Регион и свет
Странски организации и претставништва во РМ
Сервиси
Огласи за обуки
Слободни работни места
Конкурси
News
Број 26 April 2003
Настани
Календар
Балкан експрес
Европа
Свет
Обуки
Публикации
Луѓе
Историја на гра. опш.
Тема
Интервју
Форум
Писма
Концепти
Q&A
Појмовник
Представување
Донатори
Избор
Погледи
Коментар
 

©MCMS - designed by KOMA